Кралска пилешка паштета

Стерилизиран производ од фино иситнето месо.

Состав: пилешко одвоено месо 30%, пилешки црн дроб мин. 10%, пилешко сврзно ткиво 30%, кромид, лук, нитритна сол (<2%), скроб, масти макс. 35%, зачини, вкупно протеини мин. 8%, згуснувач Е415, соини протеини, растителни влакна, појачувач на вкус Е621.

Clear

Опис

Содржина на колаген во протеини од месо 0.83%. масти 26.6g, заситени масти 4.1g, јаглехидрати 2.3g, шеќери 0.7g, вода 60%, содржина на колаген во протеин 9.7%.

 

Енергетска вредност: 1168 КЈ / 283 Кcal / 100g

Нето: 50g / 75g / 100g

Се конзумира во рок на 24 часа по отворањето. Рокот на употреба е означен на амбалажата.

Доколку производот е подуен, истиот не е за употреба.

Да се чува на суво место до 25°C.

Произведува и полни:

Обелиск Корп Дооел,

Криви Дол ББ,

Северна Македонија