Пилешки појадок

Стерилизиран производ од иситнето месо.

Состав: Пилешко месо (мин 60 %), скроб (макс. 4%), соини протеини, нитритна сол (<2%), стабилизатор Е451, појачувач на вкус Е621, конзерванс Е250), лук, бибер, белковини (мин. 10%), зачини.

Clear

Опис

Енергетска вредност: 673 КЈ/186 Кcal/100 гр, масти 11.8 гр, заситени масти 3.52гр, jаглехидрати 2.5 гр, шеќери 0.4 гр, сол 1.65 гр, вода 65%, содржина на колаген во протеин 11.9%, колаген во протеин од месо 1.36%.

Нето: 150g
Да се чува на суво место до 25°С.
Се конзумира во рок на 24 часа по отворање.

Доколку производот е подуен, истиот не е за употреба.

Рокот на употреба е означен на амбалажата.

Произведува и полни:
Обелиск Корп Дооел
Криви Дол ББ
Северна Македонија