Кралска јетрена паштета

Стерилизиран производ од фино иситнето месо.

Состав: свинско месо II категорија, (10%), свински црн дроб мин 10%, пилешко одвоено месо 25%, пилешко сврзно ткиво 25%, кромид, лук, нитритна сол (<2%), скроб, масти макс. 35%, зачини, вкупно протеини мин. 8%, згуснувач, Е415, соини протеини, растителни влакна, појачувач на вкус Е621.

Clear

Опис

Содржина на колаген во протеини од месо 0,83%, масти 24,5 g, заситени масти 8,4 g, јаглехидрати 2,2 g, шеќери 0,8 g, вода 55%, содржина на колаген во протеин 9,7%.

 

Енергетска вредност: 1125 КЈ / 273 Кcal / 100g

Нето: 50g / 75g / 100g

Се конзумира во рок на 24 часа по отворањето. Рокот на употреба е означен на амбалажата.

Доколку производот е подуен, истиот не е за употреба.

Да се чува на суво место до 25°C.

Произведува и полни:

Обелиск Корп Дооел,

Криви Дол ББ,

Северна Македонија